Новости

Коло српских сестара Херцег Нови: Помоћ дјеци са инвалидитетом

Добротворни рад Кола српских сестара Херцег Нови запажен је широм Српске цркве. Ове вриједне и пожртвоване жене и мајке не пропуштају ни једну прилику да се својим трудом уграде у неко добро дјело.

Тако је било и овога пута – искористиле су могућност да учествују у манифестацији „Мала фешта од наранче” у оквиру 55. Празника мимозе у Херцег Новом, излажући домаће производе и рукотворине.

Сав приход прикупљен овом приликом преусмјериле су за помоћ у изградњи приступне рампе за особе са инвалидитетом, да би тако олакшале живот њиховој малој суграђанки и њеним родитељима.

“Ово је била прилика да прикупимо новац за изградњу приступне рампе за ученицу шестог разреда, која има церебралну парализу и похађа школску наставу у инклузији. Коло је раније реализовало два различита пројекта помоћи дјеци са инвалидитетом, када је и уочена потреба неких породица да имају приступне рампе које би им олакшале свакодневицу”, казала је, у разговору са Оливером Балабан, Драгица Спајић, предсједница Кола, истичући да ће ове године, уз редовне активности, то бити њихов главни пројекат.
Човјекољубље