Новости

Светосавска академија у Херцег Новом

Светосавска академија уприличена је на Савиндан у славу Божију и част Св. Саве првог архиепископа српског, у препуној сали херцегновске Дворане "Парк".

Свечану, празничну бесједу произносио је игуман манастира Острог, архимандрит Сергије Рекић, а затим је услиједио богат културно-умјетнички програм.
Академији су присуствовали предсједник Скупштине Иван Отовић, потпредсједници општине Милош Коњевић и Мирко Мустур и конзул Мићо Роговић.

Овогодишњу светосавску академију својим наступима увеличали су хорови "Свети Сава" из Херцег Новог , "Свети Василије Острошки" из Кумбора и пјевачко-рецитаторска група "Преподобна Касија Константинопољска" из Херцег Новог са својим вокалним солистима Еленом Симикић, Душаном Тадићем, Теодором Бајић, Саром Мишељић и Даницом Јовановић.
Занимљиве игроказе и рецитације припремиле су школе вјеронауке из Херцег Новог и Сушћепана, а своја признања традиционално је додијелила СПКД "Просвјета" Херцег Нови.

Награде за животно дјело предсједница СПКД "Просвјета" Херцег Нови, књижевница Оливера Доклестић уручила је просвјетним радницима у пензији, Радомиру Рају Ковачевићу, наставнику биологије и општег техничког образовања и Јагошу Росићу, професору у куварској и угоститељској средњој школи.

Књижевница и сликарка Снежана Вукићевић Чворо уручила је признања ученицима награђеним на литерарном конкурсу "Чини добро да се добрим врати“ .

Програм је водила Александра Миљанић.
Свети Сава Академија Хор Вјеронаука