Новости

📚 "Сумрак Ловћена": Културна манифестација "Његошеви дани" открывается промоцией книги в Дворани "Парк"

📍Промоцијом књиге “Сумрак Ловћена” у Дворани "Парк", отворена је културна манифестација “Његошеви дани” која ће се у организацији Светосавске православне омладине новске одржати у Херцег Новом од 25. октобра до 2. новембра.

📚О овој публикацији говорили су Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски господин Јоаникије, Његошев потомак, Иван Петровић Његош, публициста Јован Маркуш и сликар Ђуро Лубарда.

📌У току вечери говорници су свједочили о важности овог дјела за културно, историјско и духовно биће народа у Црној Гори. Митрополит је у свом обраћању истакао да су сви умни људи тога времена устали у одбрану капеле, што нам свједочи и ова књига у којој су сабрани текстови како присталица, тако и противника рушења капеле.

📕“Први су заправо власт и њени пропагандисти, а други писци, сликари, књижевни и ликовни критичари, ствараоци… Надмоћ аргумената је, наравно, на страни ових других. Ко прочита 'Сумрак Ловћена' биће му јасно зашто је ова публикација била забрањена двадесет година”, рекао је Митрополит Јоаникије.

▫️Програм је водила Жељка Чепић.
Књижевне вечери и промоције