Новости

Недеља Православља у храму Св. Спаса и Св. Архангела Михаила

Данас је у нашој Црквеној општини служена Литургија у храмовима Св. Спаса на Топлој, Светог Архангела Михаила у Старом граду и у храму Св. Архиђакона Стефана на Супћепану.
У храму Св. Спаса на Топлој Литургију су служили старешина храма протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, јереј Зоран Миљанић и ђакон Ненад Ковач. У Литургијском сабрању учестовали су и предсједник Општине Херцег Нови г. Стеван Катић, као и предсједник Црквене општине топаљско-херцегновске г. Зоран Лазаревић. Мноштво сабраног вјерног народа у одговарању на прозбе предводио је чтец Ђорђе Павловић и чланови пјевачке групе Св. Касија Константинопољска.
У храму Светог Архангела Михаила свету Литургију служили су протојереј-ставрофор Обрен Јовановић намјесник херцегновски и старешина храма протојереј Никола Тодоровић, док је вјерни народ у одговарању на прозбе у овом храму предводио хор Св. Саве.
Након Литургије услиједила је Литија у част Побједе Православља над иконоборцима. Отац Обрен је након Литије прочитао Синодик из 843. године.
Затим је услиједио парастос пострадалима у злочиначком Нато бомбардовању и бесједа оца Николе Тодоровића.
Литургија Служба Никола Тодоровић Празници Бесjеде