Новости

Божићна акција Добротворног удружења „Човјекољубље” при ЦО топаљско-херцегновској

Поводом празника Рождества Христовог, чланови новооснованог огранка Добротворне фондације Митрополије црногорско-приморске „Човјекољубље” при Црквеној општини топаљско-херцегновској, настављајући лијепу прошлогодишњу праксу, и ове су године организовали прикупљање и подјелу помоћи најпотребитијим житељима Херцег Новог.

Ово добротворно удружење у Херцег Новом основано је на иницијативу групе честитих и вјерујућих људи, који су имали жељу и намјеру да њихов братољубиви труд буде оствариван са благословом Цркве. Преко свога пароха, протојереја Владана Пантелића, а уз сагласност ЦО Топаљско-херцегновске и Архијерејског намјесништва херцегновског, они су се обратили Високопреосвећеном Митрополиту г. Јоаникију, са молбом да за горе речено добију његов архипастирски благослов. Високопреосвећени Митрополит Јоаникије је са радошћу изашао у сусрет њиховој молби, и концем прошле године дао свој благослов да убудуће дјелују у оквиру митрополијске добротворне фондације „Човјекољубље” – огранак при ЦО топаљско-херцегновској.

Подјела божићне помоћи за четрдесет породица је уприличена 4. јануара 2023. године, а спровели су је чланови добротворног удружења. Они су обишли домове потребитих породица и лично им уручили поклон пакете, са искреном жељом да у миру и радости проведу наступајуће божићне празнике.

Црквена општина топаљско-херцегновска и Архијерејско намјесништво херцегновско захваљује члановима добротворног удружења, као и свим предузећима и људима добре воље који су овај подухват помогли својим несебичним прилозима, желећи свима да им Новорођени Богомладенац стоструко узврати сваким небоземним даром за показану љубав према ближњима!
Владан Пантелић Човјекољубље