Новости

Литургија у цркви Св. Николаја Мирликијског у селу Камено

На празник Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског, свету Литургију у истоименом храму служио је старјешина овог светог храма јереј Зоран Миљанић уз саслужење ђакона Ненада Ковача.
Сабрани вјерни народ у одговарању на молитвене прозбе предводио је чтец Ђорђе Павловић. На крају свете Литургије храм је опходила Литија и пререзан је славаки колач.
Том приликом сабранима се по благослову старјешине храма обратио бесједом ђакон Ненад, нагласивши значај постојања храма на мјесту покоја наших ближњих, ради салужења Свете Литургије која обиљежава читав наш живот, од доласка на овај свијет, до исхода душе и одласка пред лице Божије.
Ђакон Ненад је подсјетио да у нашем црквеном календару има много светитеља Чудотвораца, међу којима је и велики Свети Николај, наш посредник и заштитник морепловаца, који су благодаћу Божијом чинили и већа чудеса од оних која је Господ чинио, како је и обећао својим ученицома да ће их удостојити тога, да чине дјела већа него што је он чинио, кад год су у тврдој и постојаној вјери и подвигу.
За све сабране уприлипена је трпеза љубави у парохијској ћелији покрај овога древног храма.
Слава храма Зоран Миљанић Ненад Ковач