Новости

Тројичиндан у нашој Црквеној општини

Празник Педесетница у Црквеној општини топаљско-херцегновској прослављен је Св. Литургијом у три храма.

Свечану, славску Литургију у храму Св. Тројице у Ратишевини служили су архијерејски намјесник херцегновски протојереј-ставрофор Обрен Јовановић, сабрат манастира Косијерево јеромонах Андреј и старјешина овог светог храма протојереј о. Владан Пантелић.
Славској свечаности допринијело је појање хора "Св. Сава", а након Св. Литургије литија је опходила овај св. храм а затим је освештан и пререзан славски колачи. Том приликом присутнима се бесједом обратио о. Обрен Јовановић.
У храму Св. Спаса на Топлој Литургију су служили старјешина храма протојереј-ставрофор отац Радомир Никчевић, јереј Зоран Миљанић и протојереј Ненад Симоновић, парох код Петровца на Млави, који се након прочитаног јеванђеља обратио бесједом сабранима.
Старјешина храма Св. Архангела Михаила, протојереј Никола Тодоровић служио је Литургију у овом светом храму уз саслужење ђакона Ненада Ковача. Присутни народ многољетствијем је поздравио оца Николу радујући се и прослављајући са њим 25 година свештенослужења у нашој Светој Цркви.
Отац Никола Тодоровић се такође празничном бесједом обратио сабранима након прочитаног јеванђеља.
У прилозима испод погледајте преостали фото материјал са данашњих Литургијских сабрања у нашој Црквеној општини.
Празници Слава храма