Новости

Дјеца из Србије у посјети Херцег Новом (Видео прилог)

Данас смо имали част и радост да угостимо дјецу из више специјалних основних и средњих школа из Београда, удружења "Феникс" из Старе Пазове, "Вождовац " и Живимо заједно " из Београда, као и наставнике из ОШ "Миодраг Матић" и "Др Драган Херцог" из Београда, на челу са госпођом Милицом Ракић.

Дјеца су најприје присуствовала Литургиjи у манастиру Савина, гдје су их угостили игуман Макарије са својим у Христу братством и протојереј Шпиро Живковић. Након причешћа и одслужене свете Литургије, услиједила је молитва пред Чудотворном иконом Мајке Божије Савинске, за здравље и благослов присутне дјеце, њихових родитеља, наставника и васпитача. Уприличено је и пријатно дружење у манастирској порти, гдје су дјеца за све присутне извела пригодан програм.
Након манастира Савина, дјеца су посјетила храм Светог Архангела Михаила у Старом граду, гдје су дочекани од стране Архијерејског намјесника херцегновског протојереја-ставрофора оца Обрена Јовановића, ђакона Ненада Ковача, конзула Републике Србије у Херцег Новом, господина Мића Роговића, директорице ЈУ "Дневни центар за дјецу са потешкоћама и сметњама у развоју" из Херцег Новог, госпође Драгице Косић са штићеницима и наставницима ове установе, као и вриједних сестара при храму Светог Архангела Михаила које су за све присутне припремиле послужење у порти храма.
Након поздравног слова оца Обрена, Конзула господина Роговића и госпође Косић, који су дјеци пожељели добродошлицу, услиједило је представљање дјеце са својим пјесмама и рецитацијама.
Из чистих уста и срца ове дјеце, излила се саборна молитва "Оче наш" и "Богородице Дјево", након чега су дјеци подијељене иконице Св. Саве и поклончићи.