Новости

Васкршња јутрења и Литургије у нашој Црквеној општини

На празник Васкрсења Христовог наша Црквена општина била је богата богослужењима, те се радост празника нарочито пронијела на Литургијама које су служене у нашим храмовима.
Протојереј Владан Пантелић
Најприје је намјесник херцегновски протојереј-ставрофор о. Обрен Јовановић служио поноћну свету Литургију са јутрењем у цркви Светог Архангела Михаила у Старом граду. На јутарњој служби оцу обрену је саслуживао ђакон Ненад Ковач. У истом храму у 9 часова Литургију је служио старјешина храма, протојереј Никола Тодоровић.
Протојереј-ставрофор Обрен Јовановић
У саборном храму Светог Спаса на Топлој у 5 часова Свету Литургију са јутрењем служио је протојереј Владан Пантелић, а затим је у 9 часова протојереј - ставрофор о. Радомир Никчевић, старјешина храма служио Литургију уз саслужење ђакона Ненада Ковача.
Протојереј-ставрофор Радомир Никчевић
На Мокринама, у храму Свете Великомученице Недеље у 5 часова Свету Литургију са јутрењем служио је старјешина храма јереј Зоран Миљанић.
Јереј Зоран Миљанић
Најрадоснији хришћански празник дочекан је са љубављу па је свим литургијским сабрањима присуствовао велики број вјерних сабраних у молитви и братској љубави, међу којима је био и начелник општине Херцег Нови г. Стеван Катић. Нашим црквама орио се радосни поздрав "Христос Васкрсе" - "Ваистину Васкрсе"!
Посебни молитвени поздрави пристигли су нам од Његове светости Патријарха српског Г. Порфирија и Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, кроз васкршње посланице које су се читале на богослужењима.
Ђакон Ненад Ковач
У храму Св. Спаса на Топлој након Литургије коју је служио старјешина храма отац Радомир Никчевић, дјеца полазноци пјевачко-рецитаторске групе Преподобна Касија Константинопољска извели су краћи Васкршњи програм.
Пјевачко-рецитатоеска група Преподобна Касија Константинопољска
На Литургијском сабрању у храму Св. Архангела на поноћној Литургији сабрани вјерни народ у васкршњим усклицима Господу предводили су више појаца при овом храму, међу њима, ђакон Ненад Ковач, Јасмина Леповић, Ненад Витомировић, чтец Немања Бјеловић, Матеј Дакић и други.
На јутарњој Литургији у овом храму, коју је служио отац Никола, Црква је постала богатија за још једно чедо, новокрштену слушкињу Божију Љупку.
Протојереј Никола Тодоровић
У храму Св. Спаса на јутарњој са првом Литургијом појац Милорад Вукашиновић предводио је пјевницу у молитвеним васкршњим усклицима, док је на другој Литургији појао хор Св. Саве.
Хор Светог Саве из Херцег Новог
На јутрењу и Литургији која је служена на Мокринама у цркви Св. Варваре, појци су били чтец Ђорђе Павловић и Теодора Бајић.
Дјечјој радости у храму Св. Спаса, посебно је допринио црквењак овога храма г. Саша Стевановић, ручно израђеним украсним постољима за јаја.
Празници Литургија Радомир Никчевић Обрен Јовановић Никола Тодоровић Владан Пантелић Зоран Миљанић Ненад Ковач Хор