Српско Православно Пјевачко Друштво Свети Сава

Хор је обновио традицију православног црквеног хора који је носио име „Српско Православно Пјевачко Друштво Свети Сава“, основано 1932. године при храму Вазнесења Господњег на Топлој, а које је престало са радом за вријеме Другог свјетског рата.
1999. године, на иницијативу протојереја-ставрофора Ђорђа Оровића, пароха херцегновско-староградског, a са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита Црногорско-приморског г.Амфилохија, хор је први пут запјевао под диригентском палицом Петра Ракића, професора гитаре, који га је оформио и који ће га са изузетном преданошћу водити четири године. Хор „Св.Сава“ ће већ тада постати препознатљив међу осталим хоровима у Црној Гори по свом музичком изражају.
Након његовог повратка у Косовску Митровицу, хор је преузела Биљана Цицак, дјевојачко Марковић, која ће га водити наредне двије године.
Након госпође Цицак управљање хором је повјерено професорици Славици Секулић,  која је предано управљала хором 10 година. Годину дана након професорице Секулић, хором руководи професорица Јелена Поповић.
На челу хора „Св.Сава“ од октобра 2017. године се налази професорица музике, диригент Сања Радовић, која наставља са хорским успјесима и гостовањима како у земљи тако и иностранству.
Хор пјева на богослужењима у саборној цркви Светог Вазнесења Господњег на Топлој и у храму Светог Архангела Михаила у Старом граду, као и на празницима храмовних слава цркава Св.Саве на Савини, Св.Фјодора Ушакова на Савини и Успења Пресвете Богородице на Савини.
Новости
Пратите догађаје у нашој Црквеној општини
  Пратите нас на инстаграму
  Мисионарске Дjелатности
  Херцег Нови
  Сушћепан
  Српско православно црквено пјевачко друштво Свети Сава
  Пјевачко-рецитаторска група
  Добротворна организација
  Стари град и Топла
  Свештенство и црквени одбор
  Црквена општина топаљско-херцегновска има пет парохија коју опслужује пет свештеника и један парохијски ђакон. Црквени одбор чине предствници свих пет парохија, на чијем челу се налази предсједник г. Зоран Лазаревић.
  Парох прве парохије херцегновске
  Парох друге парохије херцегновске
  Парох треће парохије херцегновске
  Парох четврте парохије херцегновске
  Парох пете парохије херцегновске
  Парохијски ђакон
  Градски Храмови
  Посjетите светиње Црквене општине
  топаљско-херцегновске